Συνεργασιες

Η 3M είναι μία εταιρεία με πολυμορφικό τεχνολογικό προσανατολισμό, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στους πελάτες και στην κοινωνία με προϊόντα και υπηρεσίες, που κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά.

Η 3Μ με τα προϊόντα της, τους ανθρώπους της και τις πάνω από 40 τεχνολογικές πλατφόρμες της προσπαθεί μεθοδικά να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία. Η δέσμευση για ικανοποίηση των αναγκών των πελατών και της κοινωνίας, αποτελεί την βάση της δημιουργικότητας της εταιρείας και μεταφράζεται πρακτικά με την ανάπτυξη πάνω από 50,000 καινοτόμων λύσεων για κάθε πλευρά της σύγχρονης ζωής.Ο κόσμος της 3Μ είναι πραγματικά ένας κόσμος χωρίς όρια!

Η 3Μ πιστεύει ότι μια έξυπνη ιδέα πρέπει πάντα να βρίσκει το δρόμο της, γι’αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους της να σκέφτονται ελεύθερα για να εμπνέονται καινοτόμες λύσεις.Σε αυτή τη βάση έχει στηρίξει την επιτυχία της ξεκινώντας πριν από 100 και πλέον χρόνια με την παραγωγή λειαντικών και συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με τις πλέον επαναστατικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή, όπως η νανοτεχνολογία.

H 3M απασχολεί περισσότερους από 17,000 εργαζόμενους στα γραφεία, τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομής σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική.Οι πωλήσεις της 3Μ στη περιοχή EMEA ανέρχονται στα 6.5 δισεκατομ. δολλάρια για το 2007, ποσοστό 26.5% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας των 24.5 δισεκατομ. δολλαρίων.

Η 3Μ είναι οργανωμένη σε 8 βασικά τμήματα:

Το τμήμα Manufacturing & Industry (Κατασκευές & Βιομηχανία ) αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή σε λειαντικά, συγκολλητικές ταινίες, κόλλες, ειδικά χημικά υλικά, συστήματα φιλτραρίσματος και λύσεις για την καθαριότητα, επισκευή και συντήρηση.

Το τμήμα Transportation Industry ( Βιομηχανία Μεταφορικών μέσων ) αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή σε λειαντικά, συγκολλητικές ταινίες, κόλλες, ειδικά χημικά υλικά, συστήματα φίλτρων με προϊόντα για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των φανοβαφειών, αυτοκινήτων, αεροπλάνων, σκαφών και άλλων οχημάτων.

Το τμήμα Safety, Security, and Protection (Ασφάλεια & Προστασία) διασφαλίζει με τα προϊόντα του ό,τι πιο πολύτιμο για τον κάθε άνθρωπο την καθημερινή προσωπική του υγεία και ασφάλεια ,με ΜΑΠ ( μέσα ατομικής προστασίας ) για το χώρο εργασίας, αντανακλαστικά υλικά προσωπικής ασφάλειας, αλλά και την προστασία της ιδιοκτησίας του με συστήματα ασφαλείας εγγράφων, τροφίμων και αγαθών, συστήματα βιβλιοθηκών, προστατευτικές μεμβράνες τζαμιών, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης και συστήματα πυροπροστασίας.

Το τμήμα Display and Graphics ( Προϊόντα Προβολής και Επιγραφοποιίας ), φέρνει φωτεινότητα στη ζωή των ανθρώπων χάρη στις μεμβράνες επιγραφοποιίας, στα αντανακλαστικά υλικά, στις ψηφιακές εκτυπώσεις, στα προϊόντα οδικής σήμανσης, συστήματα αφής οθόνης και σε ένα σωρό άλλα προίόντα, που αναβαθμίζουν την προβολή ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά, PDA και LCD τηλεοράσεις.

Το τμήμα Electronics, Electrical & Commmunications ( Ηλεκτρολογικά, Ηλεκτρονικά και Τηλεπικοινωνιακά προϊόντα ) προσφέρει ανθεκτικό και αξιόπιστο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό , ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής ποιότητας και ταχύτατα

Το τμήμα Office ( Προϊόντα Γραφείου ) περιλαμβάνει καινοτόμα προϊόντα που προσφέρουν εργονομία και εξοικονομούν χρόνο αυξάνοντας την παραγωγικότητα των υπαλλήλων γραφείου.Λύσεις οργάνωσης γραφείου με εποπτικά μέσα και μηχανήματα προβολής, εργονομικά προϊόντα, αυτοκόλλητα προϊόντα, Post-it και Scotch ταινίες.

Το τμήμα Home & Leisure ( Σπίτι & Ελεύθερος χρόνος ) προσφέρει ιδέες και λύσεις για άνεση και εργονομία ταυτόχρονα με εξοικονόμηση χρόνου για τον καταναλωτή, διατηρώντας τους χώρους καθαρούς και καλοσυντηρημένους. Μερικά από τα πιο γνωστά καταναλωτικά εμπορικά σήματα είναι τα εξής : Scotch®, Post-it®, Scotch-Brite®, Scotchgard™ και Τhinsulate™ .

Το τμήμα Health Care ( Φροντίδα Υγιείας ) προμηθεύει σε ιατρούς, νοσοκόμους και οδοντιάτρους φαρμακευτικά και χειρουργικά προϊόντα, συστήματα πληροφόρησης κατάστασης υγιείας, οδοντιατρικά και ορθοδοντικά προϊόντα, καθώς και προϊόντα ατομικής προστασίας και πρώτων βοηθειών, όπως Dental (3M ESPE) , Orthodontics (3M Unitek), Skin Health Dressings (Tegaderm™) ,Stethoscopes (Littmann®)

Ο όμιλος Wagner κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στα υψηλής τεχνολογίας συστήματα βαφής και επίστρωσης με ψεκασμό χρωμάτων είτε σε υγρά μορφή είτε σε πούδρα, με πελάτες στη βιομηχανία, τις κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες, τους επαγγελματίες βαφείς, ακόμα και τους καταναλωτές.

Η Wagner αναπτύσσει, παράγει και προωθεί εμπορικά στην παγκόσμια αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας με καινοτόμες τεχνολογίες. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται εξαιρετικά φιλικά προς τον χρήστη, αξιόπιστα και αποτελεσματικά στην εξοικονόμηση υλικού, χρόνου και ενέργειας.Η υπεροχή στην ποιότητα μαζί με το καλά οργανωνένο παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών καθιστούν την Wagner τον κορυφαίο προμηθευτή στο χώρο της επεξεργασίας επιφάνειας και ειδικότερα της βαφής.

Στοιχεία και Αριθμοί για τον όμιλο της WAGNER

Ο όμιλος Wagner απασχολεί παγκοσμίως περίπου. 1400 εργαζόμενους.

Το οικονομικό έτος 2008 , πέτυχε συνολικές πωλήσεις περίπου 320 εκατομ.ευρώ.

Έχει περισσότερα από 60 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας J. Wagner στη Γερμανία, ενώ σήμερα ο όμιλος έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο με 19 θυγατρικές εταιρείες και περίπου 50 διεθνείς αντιπροσωπείες.

Η εταιρεία Wagner International AG με έδρα στο Altstatten της Ελβετίας είναι η μητρική εταιρεία του ομίλου.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της μητρικής εταιρείας ανήκει στα δυο ιδρύματα Josef Wagner Foundations στη Γερμανία και στην Ελβετία, που αποτελούν αποκλειστικά μη κερδοσκοποί οργανισμοί με φιλανθρωπικό έργο για οικονομική ενίσχυση ατόμων και οικογενειών σε ένδεια στην Γερμανία και την Ελβετία, δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα , υποστήριξη αριστούχων μαθητών και φοιτητών, υποστήριξη προγραμμάτων βρεφοκομείων, οίκων ευγηρίας και νοσοκομείων.

Εκτός από το γνωστό εμπορικό όνομα WAGNER, ο όμιλος περιλαμβάνει και τις εξής εταιρείες και εμπορικά ονόματα : Titan Tool Inc., WAGNERcolora s.r.l., WAGNER Itep S.p.A., Walther Pilot, Speeflo, SprayTECH, CAPspray, RentSpray.

Η Wagner είναι οργανωμένη σε δυο βασικά τμήματα:

Το τμήμα Decorative Finishing (Διακοσμητικό Φινίρισμα ) που προσφέρει για τους επαγγελματίες μηχανήματα βαφής για χρώματα, λάκκες, μονωτικά και επιχρίσματα στην αγορά Professional Finishing ( Επαγγελματικό Φινίρισμα ) και χώρια για τους ερασι χνες εξοπλισμό βαφής και διακόσμησης στην αγορά των καταναλωτών Do-It-Yourself.

Το τμήμα Industrial Solutions ( Βιομηχανικές Λύσεις ) ,που αποτελεί τον εξειδικευμένο προμηθευτή παγκοσμίως σε εξοπλισμό για την βιομηχανική επεξεργασία επιφάνειας, προσφέροντας υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας συστήματα ψεκασμού υγρού υλικού και πούδρας, με διαφορετικές μεθόδου εφαρμογής όπως Airless ( χωρίς αέρα ) και AirCoat ( με αέρα ) ή ηλεκτροστατικά.

Η WAGNER είναι ο μοναδικός προμηθευτής στην αγορά που έχει Tεχνολογικό Κέντρο, με συνολική επιφάνεια 1,400 m² στο Markdorf Γερμανίας με τρία τεχνικά κέντρα για εφαρμογές υγράς βαφής και πούδρας.Το κέντρο είναι εξοπλισμένο με ειδικούς χώρους με την τελευταία τεχνολογία, όπου οι πελάτες μπορούν να διεξάγουν δοκιμές βαφής των προϊόντων του με προσομοίωση των συνθηκών της παραγωγής τους, ώστε να αποφασίσουν για την πιο οικονομική και αποδοτική λύση εξοπλισμού σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.